ExterneMAGAZIN

BLESTEMUL diplomaților ruși. Anul acesta au murit 4 diplomați ruși

Distribuiți acest articol!

Ambasadorul Federației Ruse din Sudan, Mirgaias Șirinski, a fost găsit mort miercuri în reședința sa, a raportat poliția capitalei sudaneze Khartoum.

Ministerul rus de Externe a confirmat informația, precizând că va vorbească despre cauzele decesului diplomatului imediat ce primește informații suplimentare de la personalul ambasadei.

„Imediat după primirea unor informații detaliate de la personalul ambasadei ruse din Khartoum, vă vom informa despre circumstanțele morții colegului nostru”, au explicat oficialii MAE rus.

Un purtător de cuvânt al poliției sudaneze a declarat pentru Reuters că diplomatul de 63 de ani a suferit de hipertensiune.

Ministerul de Externe sudanez și-a exprimat deja condoleanțele, notând eforturile „prietenoase și sincere” ale lui Șirinski, menite să „întărească relația” dintre Khartoum și Moscova.

Șirinski este al patrulea diplomat rus care moare anul acesta

Nu există încă probe concludente despre moartea lui Șirinski, fiind al patrulea emisar rus care moare anul acesta.
De la începutul lui 2017, 4 diplomați ruși au murit. Nouă au murit din 2016.
În februarie, Vitalii Ciurkin, 64 de ani, ambasadorul Federației Ruse la Națiunile Unite a murit în urma unui atac de cord, conform detaliilor oferite de misiunea rusă la ONU.
La doar o lună diferență, ambasadorul rus din India, în vârstă de 67 de ani, Alexandr Kadakin, a murit după o perioadă scurtă de boală. Purtătorul de cuvânt al ambasadei nu a raportat nimic ieșit din comun despre moartea sa.
La două săptămâni după,  un diplomat de la ambasada Rusiei în Grecia a fost găsit mort în apartamentul său. Acesta, potrivit poliției, a murit din cauza unor probleme de sănătate.

Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button