10TVActualitățiExterneIMPORTANTE

Blocadă la granița cu Ucraina: mașinile separatiștilor, întoarse înapoi

Distribuiți acest articol!

Ucraina întoarce de astăzi de la granița sa toate automobilele cu numere transnistrene. N-au primit acces în țara vecină nici autobuzele și microbuzele de rută, care circulă din regiunea transnistreană spre Odesa.

Pasagerii au fost nevoiți să traverseze vama singuri, iar apoi și-au continuat în mod independent drumul spre destinație.

Presa din stânga Nistrului mai scrie că toate cursele spre Rusia sunt efectuate de transportatorii străini.Începând cu 1 septembrie, autoritățile ucrainene nu permit accesul pe teritoriul țării a mijloacelor de transport cu plăci de înmatriculare transnistrene.


Biroul Politici de Reintegrare a solicitat, repetat, amânarea restricțiilor până pe 10 ianuarie 2022, întrucât doar 5% din numărul total al autovehiculelor din regiunea transnistreană au fost înmatriculate cu plăci neutre.

Autoritățile de la Kiev au anunțat, într-un comunicat de presă, că intenția de a restricționa intrarea pe teritoriul Ucrainei a mașinilor cu numere transnistrene rămâne în vigoare. Zilele trecute, Serviciul Vamal Odesa a anunțat că Ucraina a amânat până anul viitor obligația pentru șoferii din regiunea transnistreană de a avea numere de înmatriculare neutre, pentru a putea merge în statul vecin. Ulterior, Serviciul Vamal al Ucrainei a dezmințit informația.


Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski a declarat în cadrul unei conferințe de presă că va cere explicații de la Guvernul Ucrainei și de la participanții la negocieri în format „5+2”.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button