ActualitățiExterne

Blogul lui Navalnîi, blocat de Putin, la scurt timp după publicarea unei investigații despre afacerile președintelui Dumei de Stat

Distribuiți acest articol!

Blogul personal al opozantului rus Alexei Navalnîi a fost blocat de autoritățile ruse. Se întâmplă la scurt timp după ce pe blog a fost publicată o investigație nouă despre afacerile și bunurile imobile ale președintelui Dumei de Stat, Veaceslav Volodin. 

Potrivit unor informații de pe canalul de Telegram al echipei lui Alexei Navanîi, Serviciul federal de supraveghere a comunicațiilor, tehnologiei informației și mass – media, ar fi blocat accesul pe blog, deoarece „această resursă ar conține informații, a căror distribuție este interzisă pe teritoriul Federației Ruse”. Decizia ar fi fost luată la cererea Procuraturii Generale, scrie meduza.io.

Totuși, blogul navalny.com continuă să fie accesibil pentru unii utilizatori din afara Federației Ruse.

Amintim că în luna aprilie, autoritățile de la Moscova au suspendat activitatea organizației politice anti-corupție a lui Alexei Navalnîi și au anunțat că plănuiesc să o desemneze drept „organizație extremistă” pentru a o putea interzice complet, iar membrii ei au fost amenințați cu pedepse cu închisoarea.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button