MAGAZIN

Bogatu: Declarația privind retragerea forțelor ruse este un răspuns la presiunile Moscovei

Distribuiți acest articol!

Declarația privind retragerea forțelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova este și un răspuns al Chișinăului la mai multe acțiuni inamicale ale Moscovei față de țara noastră. Declarația îi aparține jurnalistului Petru Bogatu.

Presiunile Rusiei din ultimul timp sunt explicate de acesta, inclusiv prin faptul că Moldova și Ucraina au reușit să se alieze pentru a rezolva problema controlului comun pe segmentul transnistrean al hotarului dintre cele două țări. ”Acest fapt deranjează enorm Rusia și este o înfrângere politică. Moscova se răzbună acum pentru eșecurile sale”, crede Petru Bogatu.

Deputații au aprobat, cu 61 de voturi, Declarația privind retragerea forțelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Prin acest document, autoritățile de la Chișinău cer Moscovei să-și onoreze angajamentul de retragere a trupelor și munițiilor, care reprezintă o amenințare pentru independența și integritatea teritorială a țării, dar și un risc permanent pentru stabilitatea regională și europeană.

Sursa: Timpul.md


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button