MAGAZIN

Bombă pentru sănătate! Obiceiurile alimentare care ne fac tot mai bolnavi

Distribuiți acest articol!

Glutenul în exces este o bombă pentru sănătate. Digestia, imunitatea sau chiar fertilitatea pot fi afectate de un consum exagerat de produse care îl au în conţinutul lor. În teorie, românii ştiu că nu ar trebui să exagereze. În practică, însă, nu există masă sau gustare fără astfel de produse.

Covrigi, pateuri sau sandvişuri ambalate, cumpărate de la magazine. În grabă, românii uită să mănânce şi sănătos.

Statisticile arată că 4 din 10 români cumpără produse semipreparate. Sunt mulţi şi cei care mănâncă în afara casei, în special covrigi şi pateuri. Peste 70% dintre persoanele cu vârste între 18 şi 45 de ani au acest obicei alimentar. Adică, în special produse cu un conţinut mare şi de gluten.

Specialiştii, însă, atrag atenţia. Glutenul în exces ne pune în pericol sănătatea. Mai ales dacă există şi o intoleranţă la gluten.

DR. FLORIN BĂLĂNICĂ, MEDIC NUTRIŢIONIST:
În principal tractul digestiv, de aici pornim, iar mai apoi vorbim de piele, vorbimd e organele genitale şi de sistemul nervos central.

Durerile abdominale, anemia, oboseala sau dermatitele sunt doar câteva dintre efectele unui consum exagerat de alimente care au în componenţa lor şi gluten.

Se prepară rapid. Şi în loc de gluten au un aport mare de magneziu, calciu sau fier. Medicii, însă, recomandă celor care nu au intoleranţă la gluten să consume produse care îl au în compoziţie de cel puţin 2-3 ori pe săptămână. De preferat în prima parte a zilei. Bineînţeles, să nu uităm şi de mişcare.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button