MAGAZIN

Bomboanele care ajută la lichidarea celulelor canceroase

Distribuiți acest articol!

O tânără de la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor din Cluj a făcut în laborator drajeuri fără zahăr, despre care spune că au efect anticancerigen, antioxidant şi hepatoprotector.

Bomboanele gustoase conţin pulbere făcută din turmeric şi afine proaspete şi ar putea fi uşor produse în serie, spun specialiştii clujeni.

Pentru bomboanele pe care le-a inventat, Ioana Oprea a găsit un nume care să o ajute să le promoveze pe piaţa produselor sănătoase: le-a denumit bomboanele-scut, asta pentru că ar funcţiona ca o barieră de protecţie pentru organism.

Am demonstrat prin studii in vitro faptul că distrug celulele canceroase, odată cu creşterea concentraţiei de extract de turmeric. Consider că sunt alimente ale viitorului pentru că dacă le introducem de acum în alimentaţia copiilor pot preveni dezvoltarea atât a bolilor tumorale, cât şi a bolilor cardiovasculare şi hepatice,” explică Ioana Oprea – studentă USAMV Cluj-Napoca.

În ele nu se conţine nici urmă de zahăr, ci doar ştevie pentru îndulcire, drajeurile nu sunt dăunătoare nici pentru siluetă şi, mai important, pot fi consumate fără probleme şi de diabetic

Amintim că bomboanele din afine şi turmeric vor fi prezentate publicului la Festivalul Alimentului care are loc luna viitoare, la Cluj-Napoca.

Autor:Cornelia Oboroc


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button