ActualitățiBasarabia

Boris Volosatîi: Procesul de redobândire a cetățeniei române va fi simplificat

Distribuiți acest articol!

Deputatul AUR Boris Volosatîi a făcut un anunț important: în urma solicitărilor adresate Guvernului României, procesul de redobândire a cetățeniei române va fi simplificat.

Redobândirea cetățeniei române a fost mult timp un proces sinuos, iar solicitanții întâmpinau multe piedici, fiind uneori nevoiți să redepună actelor la dosar. Deputatul Boris Volosatîi a făcut, încă de la preluarea mandatului de parlamentar, numeroase solicitări către autorități cu scopul de a simplifica procesul de redobândire a cetățeniei române, iar eforturile sale nu au rămas fără ecou: la propunerea Ministerului Justiției a fost aprobată Ordonanţa de urgenţă pentru completarea Legii cetăţeniei române nr. 21/1991.

„Astfel, îndeplinirea procedurii de comunicare a ordinelor de acordare/redobândire a cetățeniei române va fi posibilă şi prin mijloace electronice, la adresa de poştă electronică indicată de solicitant. În rezultatul acestor schimbări, la depunerea cererii de cetățenie persoana va avea dreptul de a opta sub semnătură pentru recepționarea corespondenței prin mijloace electronice, comunicarea fiind însoțită de semnătura electronică extinsă a Autorităţii Naționale pentru Cetăţenie, bazată pe un certificat calificat, care va înlocui ștampila instituţiei şi semnătura preşedintelui Autorităţii Naționale pentru Cetățenie.

Această modificare a legislației e salutabilă, însă e insuficientă, căci trebuie să acționăm în direcția recunoaşterii cetățeniei române și să scăpăm de procesul umilitor de redobândire a cetățeniei române prin care trebuie să treacă urmaşii celor care nu au renunțat niciodată la cetățenia română. Aşteptăm publicarea Ordonanței de Urgență în Monitorul Oficial şi intrarea în vigoare a modificărilor menționate”, a declarat Boris Volosatîi.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button