Actualități

BREAKING NEWS. Un nou partid românesc trece Prutul. Ceban îl va abandona pe Dodon

Distribuiți acest articol!

Primarul Chișinăului Ion Ceban îl va părăsi pe Igor Dodon și va adera la Partidul Social Democrat din România care dorește să se înregistreze ca entitate politică în Republica Moldova. Astfel, PSD este al doilea partid românesc care va trece Prutul și va urma modelul AUR în Republica Moldova.

Discuțiile au avut loc în Parlamentul României, iar Ion Ceban a fost ieri invitat la Buzău pentru semnarea unui Acord de cooperare cu Municipiul Chișinău. Ion Ceban a avut discuții tet-a-tet cu liderul PSD Marcel Ciolacu, urmând să se facă un anunț public despre sosirea celui de-al doilea partid românesc la Chișinău.

Prin finanțările majore venite din România pentru Chișinău și aderarea lui Ion Ceban la PSD o să avem din nou o Capitală orientată spre România și UE.

Acordul de Cooperare între Municipiul Chișinău – Sectorul Botanica cu Județul Buzău din România

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a explicat ce reprezintă acest acord de cooperare.

”Vom sprijini, în baza principiilor egalității și reciprocității, stabilirea de relații de prietenie și colaborare între locuitori, precum și promovarea schimburilor de bune practici și experiențe în vederea încheierii unor proiecte comune de dezvoltare economică și socială în beneficiul comunităților”, a precizat Ion Ceban.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, spune că Acordul reprezintă o continuare și o întărire a angajamentului față de păstrarea tradițiilor din România și Republica Moldova, ”o nouă dovadă că adevăratele valori comune nu trebuie să dispară, ci să devină de neprețuit, odată cu trecerea timpului”.

”O singură inimă bate pe cele două maluri ale Prutului!, a scris Neagu pe pagina sa de Facebook.

Președintele Consiliului Județean Buzău a subliniat că proiecte precum ”Zilele Chișinăului la Buzău” – un festival care va fi organizat anul acesta în luna septembrie sau amenajarea și denumirea unui scuar din Chișinău ”Titulescu”.

În opinia lui Petre Emanoil Neagu, toate acestea vor reprezenta bazele unui început frumos și ale unui parteneriat durabil.

Acesta a amintit că el este deja un susținător al relațiilor de colabprare dintre România și Republica Moldova și că, de asemenea, consideră că nu trebuie să ne uităm trecutul și că istoria lasă o amprentă puternică asupra fiecăruia dintre noi.

”Mulțumesc domnului primar al Municipiului Chișinău, Ion Ceban și doamnei pretor al Sectorului Botanica, Diana Guba pentru deschidere și pentru căldura cu care au vorbit despre România și Republica Moldova”, a punctat Petre Emanoil Neagu.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button