MAGAZIN

Bucureşti, unul dintre cele mai ieftine oraşe din lume raportat la costul vieţii

Distribuiți acest articol!

Bucureştiul este unul dintre cele mai ieftine oraşe din lume, raportat la costul vieţii, pentru persoanele care lucrează în zona de startup-uri, ocupând locul opt într-un clasament de 85 de oraşe, depăşit doar de Lagos (Nigeria), Hanoi (Vietnam), Medellin (Columbia), Nairobi (Kenya), Cairo (Egipt), Tunis (Tunisia) şi Bangalore (India), desemnat oraşul cu cele mai mici costuri, potrivit unei analize realizată de platforma Nestpick.

La polul opus, cele mai scumpe oraşe sunt New York, Londra, Reykavik, Munchen şi Zurich.

Sofia se află la mică distanţă de Bucureşti, pe poziţia 10, în timp ce Budapesta se află pe 15, Atena pe 18, Varşovia pe 20 şi Praga pe 25.

În afară de costul vieţii, studiul analizează şi nivelul salariilor într-un start-up, calitatea  serviciilor şi beneficiilor sociale de pe piaţa locală, ecosistemul de startup-uri şi calitatea vieţii, capitala României ocupând locul 52 din 85 în clasamentul general, bazat pe toate cele cinci categorii.

Defalcat pe segmente, Bucureştiul se află pe poziţia 48 în ceea ce priveşte ecosistemul local de startup-uri, zonă în care oraşe precum San Francisco, Berlin, Tel Aviv, Stockolm şi Singapore oferă cele mai bune condiţii pentru antreprenori.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button