ActualitățiExterne

Călătoria în Crimeea prin Rusia ÎNCALCĂ legislația Ucrainei

Distribuiți acest articol!

Deplasarea în regiunea Crimeea prin traversarea teritoriul Federației Ruse este o încălcare a legislației ucrainene și va fi penalizată. Anunțul a fost făcut pe 13 iunie de către adjuncta Ministrului de informații politice a Ucrainei Emine Djaparova, scrie într-un comunicat emis de către Ministerul Informațiilor Politice al Ucrainei, transmite deschide.md.

Djaparova a făcut public un raport despre monitorizarea situației privind drepturile omului în regiunea ocupată Crimeea. În cadrul prezentării raportului adjuncta ministrului de informații politice a dat de înțeles că unica cale legală de a ajunge în regiunea Crimeea este cea de trecere prin Ucraina, unde autoritățile eliberează permisiuni speciale pentru aceasta.

„Călătoria în Crimeea prin Moscova și în general prin teritoriul Rusiei încalcă legislația Ucrainei și va duce la consecințe”, a declarat Djaparova.

În cadrul prezentării raportului Djaparova a atras atenția la procedura de acordare de către autoritățile ucrainene a permisiunii de intrare în Crimeea.

deschide.md


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button