Actualități

Calea Furată a Moldovei! La ce ȘEFI au avut loc percheziții și ce sume de bani au fost confiscate

Distribuiți acest articol!

3 milioane de lei și circa 100 mii de euro au fost găsite astăzi, în urma perchezițiilor efectuate de PCCOCS la Calea Ferată din Moldova. Cifrele au fost făcute publice de către, Alexandr Slusari, „din surse demne de încredere”. Acesta a dezvăluit și la casele căror foști angajați au descins astăzi procurorii.

„Informația din sursele demne de încredere din Procuratura. Azi au fost efectuate perchezițiile la domiciliile și oficiile lui Iurie Topala (ex-director CFM), Grigore Condurachi (ex-vicedirector CFM și favoritul lui Dodon pentru ultimul concurs la șefia Căii Ferate), precum si la oficiile companiilor de expediție, ce aparțin: Pîrlog M., Objelianskaia I., Godzin V., Balan D., Mitu E., etc. implicați în deturnarea circa 300 milioane lei a patrimoniului întreprinderii de stat CFM prin intermediul companiilor offshore, în perioada anilor 2015-2019, când Plahotniuc controla Calea Ferată. În urma perchizițiilor la unele persoane au fost găsite 3 milioane lei și circa 100 mii de euro. Asta în situația când angajații CFM rămân aproape 6 luni fără salarii. În sfârșit, a acționat toată informația SIS, acumulată în ultimii 5 ani și oferită comisiei parlamentare de anchetă. Sper foarte mult că procuratura generală va confirma aceasta informație și nimeni nu va încerca să mușamalizeze crima”, a scris Slusari, într-o postare pe facebook.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a desfășurat ieri percheziții la Întreprinderea de Stat Calea Ferată din Moldova.

Calea Ferată a Moldovei (CFM) a fost delapidată în ultimul deceniu de peste 1,5 miliarde de lei. Întreprinderea se află acum în prag de faliment, iar statul trebuie să ia măsuri urgente pentru a salva „coloana vertebrală a economiei”.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button