ActualitățiBasarabiaIMPORTANTE

Capitala a fost invadată de șobolani, căpușe și țânțari

Distribuiți acest articol!

Capitala a fost invadată de şobolani, căpuşe şi ţânţari, nu mai vorbim că avem iarba de peste 50 de centimetri în parcuri ceea ce favorizează dezvoltarea familiilor de rozătoare. La intersecția Bulevardelor Decebal cu Dacia șobolanii au ieșit la iarbă verde.

Primarul Ion Ceban este plecat în vacanță prin Rusia în loc să se ocupe de problemele comunității. Îi cerem pe această cale să i-a măsuri urgente privind deratizarea și dezinsecția în Chișinău. Avem o explozie a ratei de înmulțire a șobolanilor și trebuiesc luate măsuri urgente.

Momentan Primăria Chișinău a început o campanie de deratizare şi dezinsecţie în subsolurile de bloc, lucru care nu este suficient. Poate că Ceban ar trebui să mai iasă din birou și să observe cu ochii lui cum colcăie șobolanii prin marile intersecții ale Capitalei.

Fie că mergi pe bulevardul Ștefan Cel Mare sau pe aleiile din cartierele Botanica sau Ciocana, unde sunt spații verzi sau gunoaie apar și șobolanii ziua în amiaza mare.

Chiar dacă aceste rozătoare par inofensive, nu sunt deloc așa. Se știe că acestea sunt responsabile pentru o grămadă de boli grave și purtătoare de numeroase bacterii și infecții.

Înmulțirea necontrolată a rozătoarelor, mai menționează specialiștii, sporește mult riscul răspândirii infecțiilor periculoase pentru sănătatea și viața locuitorilor orașului și reprezintă o amenințare pentru comunicațiile subterane.

În ultima perioadă am avut parte de o vreme ploioasă ceea ce favorizează înmulțirea necontrolată a țânțarilor. Odată cu venirea verii și temperaturilor plăcute din ultimele zile seara nu prea mai poți ține geamul deschis sau să faci o plimbare prin parc din cauza invaziei de țânțari.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button