ActualitățiExterne

Capitala Europei, cucerită de un român

Distribuiți acest articol!

Artă contemporană românească la Bruxelles. Artistul, Bogdan Raţă şi-a expus sculptura, „View from the light” , chiar la Parlamentul European.  Obiectul de artă face parte din proiectul „Monumente în mişcare – Memoria Rezistenţei”. Evenimentul vine în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

Sculptura, „View from the light”, este inspirat din supliciul celor care au fost închiși la penitenciarul Râmnicu Sărat, în perioada comunistă. Artistul, Bogdan Raţă, a fost impresionat profund de memoriile şi interviurile lăsate de cei care au fost întemniţaţi acolo. Spune că acestea scot în evidenţă relaţia prizonierilor cu Dumnezeu. Credinţa era, de altfel, singura lor scăpare , singura poartă către libertate.

Monumentul de artă contemporană a impresionat audienţa din Parlamentul European de la Bruxelles în anul în care ţara noastră sărbătoreşte Centenarul Marii Uniri.
Proiectul „Monumente în mișcare- Memoria rezistenţei” a fost lansat în 2014 şi are ca scop producția şi prezentarea de lucrări de artă de mari dimensiuni în România şi în străinătate.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button