ActualitățiBasarabia

Carantină pentru moldovenii care revin din Turcia

Distribuiți acest articol!

Începând cu ziua de luni, 2 august 2021, turiștii moldoveni și alte persoane care se întorc din Turcia, indiferent de tipul de transport, vor avea obligația să respecte regimul de carantină.

Decizia a fost luată de Ministerul Sănătăţii, Muncii si Protecţiei Sociale. Excepție de la carantină: persoanele vaccinate cu ambele doze împotriva COVID-19;

2) persoanele care deţin un act confirmativ de prezenţă a anticorpilor anti- COVID-19, prezentat în una dintre limbile română, engleză, franceza, germană, italiană sau rusă. Actul confirmativ este valabil pe durata a 90 zile de la data efectuării investigației;

3) copiii cu vârsta de până la 6 ani;

4) copiii cu vârsta de la 6 până la 18 ani, dacă prezintă un test negativ PCR.

Având în vedere perioada estivală și de planificare a concediilor, MAEIE recomandă organizarea din timp a călătoriei, cu informarea în prealabil, corect și cuprinzător cu privire la condițiile de intrare în țara de destinație, precum și după caz cu privire la condițiile de tranzit.

Totodată, se oferă informații de contact pentru cetățenii care vor să tranziteze una dintre țările pentru care este emisă alertă de călătorie.

Printre țările vizate: România, Ucraina, Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia etc.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button