MAGAZIN

Care sunt câștigătorii Festivalului de Muzică Corală “Hora Primăverii”

Distribuiți acest articol!

Asociaţia Muzical-Corală, parteneri cu Ministerul Culturii şi cel al Tineretului Sportului, au organizat cea de-a IV-a ediţie a Festivalului–Concurs Naţional de Muzică Corală „Hora Primăverii”, care a avut loc în incinta Catedralei Romano – Catolice din Chișinău.

În această competiţie au participat 10 colective corale din întreaga ţară: de copii, de tineret şi coruri mixte. Preşedintele Asociaţiei Muzical-Corale, Elena Marian, a menţionat că ediţia din acest an este consacrată regretatului dirijor de cor şi compozitor Victor Creangă. Conform Regulamentului concursului, participanţii au interpretat patru lucrări: o piesă scrisă de Victor Creangă, o creaţie a compozitorilor clasici naţionali, o creaţie a compozitorilor din epoca Renaşterii şi una la libera alegere, care reprezintă stilul şi personalitatea corului.

La compartimentul coruri pentru copii, diploma de gradul I s-a acordat Studioului coral-muzical „Lia Ciocîrlia”, dirijor Luminiţa Istrate, diploma de gradul II – Corul „Do-Re-Mi” din oraşul Soroca, dirijor  – Angela Rezus-Armaş şi diploma de gradul III –  Corul de copii „Speranţa” din oraşul Făleşti, condus de Valentina Bulgaru şi corul de copii „Armonie” de la Şcoala de arte „Petru şi Ion Aldea-Teodorovici” din oraşul Leova, dirijor Svetlana Bogorad.

Corul „Cantabile” de la Academia de Studii Economice a Moldovei, dirijat de Elena Marian, a luat diploma de gradul I la compartimentul coruri de tineret. Cu diploma de gradul I s-a ales şi Corul mixt „Orantis” din Soroca, dirijat de Veronica Chiţan, iar cu diploma de gradul II – corul mixt „Doiniţa” din satul Sireţ, raionul Străşeni, condus de Svetlana Rebeja.

În acelaşi timp, Veronica Chiţan din Soroca a luat premiul „Cel mai bun dirijor de cor”, corul de copii „Do-Re-Mi” – premiul „Simpatia publicului” iar corul „Doiniţa” din Sireţ, Străşeni – premiul pentru cea mai bună interpretare.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button