Actualități

Care sunt prioritățile Băncii Transilvania la Victoriabank în calitate de acționar

Distribuiți acest articol!

Banca Transilvania a devenit acţionar al Victoriabank, a treia bancă din Republica Moldova din punct de vedere al activelor, având o participaţie de peste 66% împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

BT este astfel primul investitor bancar străin de pe piaţa din Republica Moldova din ultimii zece ani. Banca Transilvania a anunţat în noiembrie 2017 planul de a investi în Republica Moldova, iar între timp a primit aprobarea pentru achiziţie din partea autorităţilor de supraveghere din România şi Republica Moldova – Banca Naţională a României, Banca Naţională a Moldovei şi Consiliul Concurenţei din Republica Moldova.

Banca Transilvania, a două cea mai mare bancă din România, are 2,2 milioane de cliențipeste 7.000 de persoane în echipa și peste 500 de sedii. BT este Banca Oamenilor Întreprinzători, cu peste 250 de mii de clienți persoane juridice, iar o treime din firmele nou înființate în România în 2017 alegând  lucreze cu Banca Transilvania. BT este liderul pieței cardurilor, cu 3 milioane de carduri emise, cu care au loc peste 1 milion de tranzacții/zi. Banca Transilvania a acordat în ianuarie – septembrie 2017 aproape 140.000 de credite noi persoanelor fizice, IMM-urilor și celor din zona Corporate, în valoare totală de peste 9 miliarde lei. Strategia sa este susținută de acționari internaționali puternici, cum este BERD și IFC – Banca Mondială.

Grupul Financiar Banca Transilvania este prezența în Republica Moldova de acum 10 ani, când a lansat compania BT Leasing MD, lider de piață în zona  valoare a finanțărilor de mijloace fixe acordate în leasing.

Prioritățile Băncii Transilvania pentru Victoriabank, ca acționar împreună cu BERD, sunt următoarele:


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button