ActualitățiBasarabia

Cavcaliuc ar putea ajunge la închisoare: A fugit în Italia

Distribuiți acest articol!

Fostul șef al faimoasei Direcții 5 a INI, fost comisar de Bălți, Valeriu Cojocaru, se află în arest preventiv la Anenii Noi.

„Acesta se află sub monitorizarea ofițerilor SIS,  24 din 24 de ore, întrucât a început colaborarea cu ancheta”, au mai spus sursele menționate.

Potrivit lor, Cojocaru depune mărturii pe acțiunile fostei conduceri IGP, inclusiv a șefului-adjunct de cândva, actualul lider al Partidului Acasă Construim Europa, Gheorghe Cavcaliuc.

„Este un dosar de răsunet, despre contrabandă, trafic, iar Gheorghe Cavcaliuc s-ar putea să nu mai revină din Italia, unde se află la moment”, au mai spus sursele citate.

Gheorghe Cavcaliuc nu a comentat, deocamdată, această informație.

Acesta este citat pentru vineri la Procuratură, în dosarul cu verde de briliant, pentru a fi pus sub învinuire.

Liderul PACE a spus că nu se va prezenta, întrucât este în concediu în Italia și cere ca procurorul pe caz să fie schimbat.

Șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, a fost plasat în arest pentru 30 de zile.

Acesta este cercetat într-un dosar privind „abuzul de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”, inițiat de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate.

Investigațiile vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, iar în cadrul dosarului au fost reținute trei persoane – șeful Inspectoratului de Poliție al mun. Bălți, un inspector din cadrul Poliției de Frontieră și președintele Asociației FEA, Dorin Damir.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button