MAGAZIN

Ce declaraţii a dat avocatul lui Dorin Chirtoacă

Distribuiți acest articol!

Avocatul lui Dorin Chirtoacă a declarat că nu a participat la audierile desfășurate ieri, de aceea nu cunoaște poziția oficială a clientului său referitor la învinuirile care i se aduc, dar cunoaște că acesta pledează nevinovat.Apărătorul a precizat că ordonanţa de punere sub învinuire încă nu i-a fost prezentată primarului, dar nu poate oferi mai multe detalii, deoarece nu este împuternicit de a discuta cu presa referitor la dosar.

„Ca de obicei, la noi se ridică tot ce vrei, dar care este pertinenţa şi atribuţia, pe urmă vor hotărî. Deşi, în lege este scris invers, mai întâi se constată pertinenţa şi apoi se ridică ceea ce este pertinent. Dar, asta este realitatea noastră. Au fost ridicate telefoanele, calculatorul, lucruri care nu ştiu ce atribuţie pot să aibă la cauză. Dar, să fi avut, totuşi, atribuţie, atunci trebuie să ridice infomaţia concretă din calculator, nu să deposedeze de calculator pentru ca apoi acesta să stea cu lunile la organele legii, iar ulterior statul să plătească despăgubiri pentru asta”, a explicat avocatul lui Dorin Chirtoacă.

Ieri seara, 25 mai, dupa 4 ore de  in biroul sau de la Primarie si aproape 2 ore de perchezitii in locuinta sa, primarul  capitalei Dorin Chirtoaca a fost reţinut astăzi de procurorii anticorupţie şi CNA în dosarul parcărilor cu plată. Acesta a fost plasat în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie pentru 72 de ore, fiind bănuit de trafic de influenţă.

Autor:Cornelia Oboroc

Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button