Horoscop

Ce înseamnă când visezi că moare cineva apropiat?

Distribuiți acest articol!

Ce reprezintă moartea în vis?
Moartea în accepţiunea onirică este o etapă de trecere însoţită de un ritual sau de nişte fenomene, în urma căreia ceva urmează să se schimbe, sau mai bine zis, să se transforme în viaţa noastră. Moartea presupune o trecere în altă etapă şi o schimbare de direcţie. Astfel, moartea în vis nu este neapărat un semn rău, ci mai degrabă unul bun. În popor se zice că atunci când visezi că îţi moare cineva apropiat de fapt îi moare moartea, iar în viaţă reală urmează să i se întâmple ceva benefic persoanei respective.

Semnificaţiile acestui vis ţin foarte mult şi de contextul în care apare un astfel de scenariu. Un vis în care apare moarte tinde să ne sperie şi să ne inducă o stare de groază, crezând că ceva rău urmează să se întâmple, însă nu este mereu cazul să fie aşa. Moartea poate fi şi un rău necesar sau o întâmplare negativă, o lecţie dură, în urma căreia învăţăm ceva.

Ce înseamnă când visezi că moare cineva drag şi nu poţi face nimic?
Interpretarea visului în care mor diverse persoane din jurul nostru se face în funcţie de ceea ce înseamnă persoana respectivă pentru noi.

Atunci când te visezi neputincios în faţa morţii cuiva drag este semn că vei avea parte de nişte evenimente care vor schimba ceva în personalitatea ta şi în adâncul tău nu vei mai fi aceeaşi persoană. Este posibil ca în viaţa reală să te confrunţi cu nişte întâmplări care să-ţi schimbe viziunea despre viaţă şi modul în care priveşti lucrurile, astfel moartea din visul tău reprezintă o trecere de la o etapă la o altă etapă – mai bună, mai frumoasă.

Ce înseamnă când visezi că moare cineva şi plângi?
Dacă la moartea celui din visul tău plângi asta înseamnă că vei suferi din cauza schimbărilor care se produc în viaţa ta şi că te afectează modul în care acestea au loc. Este posibil să moară o parte bună din tine, să ai parte de nişte întâmplări care să te facă să fii mai dur/ă atât cu tine însuţi cât şi cu cei din jur. Vei trece prin nişte situaţii marcante care să înlăture inocenţa şi latura ta emoţională, transformându-te într-o persoană ceva mai rece şi mai calculată.

Acest scenariu are legătură cel mai mult cu universul tău lăuntric aşa că atunci când visezi că moare cineva şi nu poţi face nimic, te simţi neputincios în faţa morţii şi plângi este semn că în sinea ta te consumi pentru faptul că nu ai putut oferi un punct de sprijin şi o stare de stabilitate persoanei respective.

Ce înseamnă când visezi că moare cineva din familie?
– Dacă visezi că îţi moare mama este semn că în realitate ai şansa să îţi schimbi personalitatea în mod pozitiv şi să te comporţi într-un fel mult mai benefic faţă de ceilalţi. Este posibil ca în viaţa reală să ai parte de nişte evenimente care te vor schimba destul de mult la nivel interior şi să realizezi că este necesar să te comporţi altfel, să fii mai blând, mai înţelegător şi mai bun cu cei din jurul tău.

– Dacă visezi că moare tatăl tău este semn că în viaţa reală nu te poţi descurca prea bine într-o situaţie în care este necesar să iei atitudine, să fii în conducerea unei anumite situaţii şi să iei decizii importante.

– Pe de altă parte dacă visezi că moare cineva de care nu eşti aşa de apropiat este semn că sunt mari şanse să câştigi o sumă mare de bani sau să ai şansa să primeşti o moştenire.

– Dacă visezi că îţi moare un prieten este semn că vei trece printr-o întâmplare destul de dificilă în care simţi lipsa unui sprijin şi a unui suport moral.

Ce înseamnă când visezi că îţi moare iubitul/iubita?
Acest vis indică o destrămare a relaţiei voastre la nivel de subconştient şi că în sinea ta simţi că lucrurile nu mai merg chiar ca la început, chiar dacă nu poţi accepta acest lucru cu adevărat. Moartea persoanei dragi în vis reflectă de fapt stingerea iubirii şi a sentimentelor frumoase dintre voi, ci nu trecerea ei în nefiinţă.

Vedem astfel cum moartea poate fi un simbol pozitiv în visele noastre, ci nu neapărat unul negativ. Fiecare dintre noi avem un astfel de vis, măcar o dată în viaţă şi el este mult mai puţin de temut decât visele în car apar alte tipuri de simboluri. De asemenea, trebuie să ţinem cont de frecvenţa cu care acest vis se repetă şi de starea din timpul acestuia.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button