MAGAZIN

Ce şanse de reuşită are Partidul Liberal să adune suficiente semnături

Distribuiți acest articol!

Cu aproximativ trei săptămâni în urmă Partidul Liberal a iniţiat un proces de colectare a semnăturilor pentru demitearea lui Igor Dodon. Specialiştii în domeniu privesc însă destul de sceptic în şansele de reuşită a acestei iniţiative.

Liberalii spuneau în acel moment că pentru inițierea referendumului de demitere a șefului statului ar avea nevoie de aproximativ 200 de mii de semnături. Conştienţi că nu va fi o misiune usoară, liderul Mihai Ghimpu se arăta încrezător că va strânge chiar mai mult decât numărul impus de legislaţie.

Referitor la acest subiect, experţii spun că PL nu va reuși să adune numărul necesar de semnături. Cu o idee în acest sens vine comentatorul politic Anatol Țăranu, care susţine că în acest moment nu este posibil să-l demită pe Dodon, reeşind şi din faptul cine a iniţiat acest proiect, Mihai Ghimpu şi Partidul Liberal fiind implicaţi în mai multe scandaluri, inclusiv cele de corupţie. Ba chiar mai mult, afirmă acesta, acţiunea dată poate să ducă la o consolidare mai puternică a electoratului lui Igor Dodon.

Cu o completare în sprijinul celor menţionate mai sus se alătură şi analistul politic Oazu Nantoi, care subliniază că societatea este aşa cum este, Dodon obţinând, inclusiv cu suportul PD, majoritatea voturilor, iar la ora actuală PL nu este chiar cea mai credibilă formaţiune politică.

De reamintit că la data de 18 mai 2017 Partidul Liberal a iniţiat un proces de colectare a semnăturilor în perspectiva organizării unui referendum pentru demiterea președintelui Igor Dodon. Această acţiune a venit şi pe fundalul iniţiativei socialiştilor, care anterior, la rândul lor, începuse colectarea de semnături pentru demiterea Primarului General al Municipiului Chişinău Dorin Chirtoacă.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button