ActualitățiBasarabia

Ce spune Vlad Bilețchi, după o noapte albă în vama ilegală a separatiștilor la Varnița

Distribuiți acest articol!

Liderul AUR Vlad Bilețchi se află de aproape 24 de ore în vama ilegală a separatiștilor, la Varnița, deoarece nu i se permite accesul pe teritoriul ocupat, nici lui, nici colegilor săi, însă separatiștii refuză să elibereze un document oficial prin care să se arate clar motivele acestui abuz.

„Noi protestăm împotriva regimului separatist care nu dă explicații sau documente pentru acțiunile ilegale și criminale pe care le întreprind pe teritoriul Republicii Moldova.

⭕️Separatiștii au devenit foarte obraznici și agresivi, în această dimineață au agresat câțiva deputați în Parlamentul României și au încercat cu forța să elimine câțiva membri AUR din sânul protestului.

⭕️Nu vor nici în ruptul capului să dea un document: Refuz de trecere / intrare, pentru că înțeleg foarte clar că acesta va constitui un temei pentru încă un dosar de rezonanță la CEDO.

⭕️Solicităm Președintelui Republicii Moldova – dna Maia Sandu să convoace de urgență Consiliul Suprem de Securitate.⭕️Comisia Unificată de Control să intervină pentru a lua act de ilegalitățile comise și pentru a da o soluție!

⭕️Valeriu Munteanu a fost scos cu forța din sânul protestului.

⭕️Deputatul Daniel-Gheorghe Rusu a fost bruscat de gardiștii separatiști.”, a scris Vlad Bilețchi pe pagina sa de Facebook.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button