MAGAZIN

Cea de-a treia ediție a Festivalului Tineretului se va desfășura la Chișinău

Distribuiți acest articol!

Consiliul Național al Tineretului din Moldova, cu suportul Ministerul Tineretului și Sportului, organizează Festivalul Tineretului, ediția a III-a. Evenimentul se va desfășura în contextul Zilei Internaționale a Tineretului, pe 12 august, pe strada Pietonală din Chișinău, începând cu ora 14.00.

Festivalul Tineretului reprezintă puntea de legătură dintre tineri, organizații necomerciale, instituții de stat, agenți comerciali, etc. Astfel, prin intermediul acestui eveniment, actorii implicați pot discuta, identifica principalele probleme și soluțiile acestora, pot aduce pe agenda autorităților prioritățile și interesele tinerilor, fiind încă un motiv îm plus de a se bucura de tinerețe.

În acest an, Ziua internațională a tineretului este dedicată sărbătorii contribuției tinerilor atât în prevenirea și transformarea conflictelor, precum și la incluziune, justiție socială și pace durabilă. Astfel, prin intermediul acestei ediții a festivalului dorim să încurajăm promovarea implicării active a tinerilor în menținerea păcii și securității și să demonstrăm că tinerii, datorită viziunii pe care și-au construit-o, pot deveni agenți ai păcii, toleranței și schimbării.

Tradițional, în cadrul evenimentului vor fi organizate mai multe activități cu și pentru tineri: se va desfășura un târg al organizațiilor de tineret, unde vor putea fi identificate cele mai utile activități de voluntariat sau internshipuri; agenți comerciali care vor prezenta cele mai bune și căutate locuri de muncă; două paneluri de discuție în cadrul cărora cei prezenți se vor putea implica, adresa întrebări, loba interesele tinerilor și monitoriza dacă situația s-a îmbunătățit; ateliere; tombole; activități de recreiere; muzică de calitate, etc.

Amintim că Festivalul Tineretului este organizat pentru al treilea an consecutiv, în contextul Zilei Internaționale a Tineretului, sărbătorită la nivel mondial pe 12 august.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button