Actualități

Cea mai mare parte a motorinei donate de România a ajuns la fermieri

Distribuiți acest articol!

Fermierii din Republica Moldova au primit cea mai mare parte a motorinei din partea României. Ultima tranşă din ajutorul umanitar de 6 mii de tone de motorină va ajunge azi. Combustibilul va fi distribuit fermierilor basarabeni care au fost afectați de seceta de anul trecut.

Petru Sava din Cahul, este unul dintre cei care a primit 550 de litri de motorină din ajutorul umanitar oferit de România. Agricultorul deține 50 de hectare pe care le-a cultivat cu lucernă, porumb și floarea soarelui, transmite Tvr.ro

Combustibilul îi este de mare ajutor pentru recoltarea culturilor, dar și la pregătirea pământului pentru anul viitor. În 2020, fermierul a avut pierderi mari din cauza secetei.

Și fermierul Gheorghe Moldovan a cultivat 138 de hectare de teren. Ajutorul oferit de statul român este pentru el un colac de salvare.

Mulţi dintre agricultorii basarabeni s-au împrumutat de la bănci pentru a face faţă cheltuielilor după un an secetos. Carburantul oferit de România e salvator.

Potrivit Agenţiei Rezerve Materiale, 807 agricultori din Republica Moldova au primit carburant din donaţia făcută de statul român. Agenția a primit până acum 5 mii de tone de motorină, iar încă o mie de tone vor ajunge foarte curând în rezervoarele utilajelor fermierilor basarabeni.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button