Actualități

CEC ar putea să scadă din numărul secțiilor de votare pentru trasnistreni

Distribuiți acest articol!

Comisia Electorală Centrală se întrunesc astăzi într-o ședință pentru a examina modificarea hotărârii cu privire la deschiderea celor 44 secții de votare destinate alegătorilor din regiunea trasnistreană.

„Aș propune ca numărul de secții de votare să fie legat de realitatea existentă și nu de necesitățile cuiva. Cred că este rațional reducerea numărului de secții de votare până la 28”, a declarat Dumitru Pavel.

Membrul CEC, Dumitru Pavel, s-a împotrivit acestui număr argumentând că nu este conform realității.

La data de 5 iunie, Comisia Electorală Centrală a votat hotărârea privind deschiderea celor 44 de secții de votare, ceea ce reprezintă cu două unități mai mult față de alegerile prezidențiale 2020.

Membrul CEC, Dumitru Pavel, a avut o opinie separată în legătură cu acest subiect. Funcționarul a propus deschiderea a 28 de secții de votare, menționând că un număr mai mare de secții reprezintă irosirea banului public. În ce privește secțiile din Corjova și Bender, acesta s-a referit la o notificare a reprezentanților Ministerului de Interne, potrivit cărora nu există o posibilitate, la moment, de a asigura securitatea votului în aceste localități.

Precizăm că la ultimul scrutin național (alegerile prezidențiale 2020) au fost deschise 42 de secții de votare pentru transnistreni. Atunci, au rămas neutilizate peste 100 de mii de buletine de vot.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button