Actualități

CEC: Au fost tipărite buletine de vot destinate secțiilor de votare peste hotare

Distribuiți acest articol!

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a relatat astăzi într-o ședință extraordinară a CEC că buletinele de vot pentru secțiile de votare din străinătate au fost deja tipărite. “Combinatul Poligrafic Chișinău ne-a anunțat că au fost tipărite și împachetate 726 700 de buletine de vot destinate secțiilor de vot care vor fi deschise peste hotare”,  a declarat Cimil.

Oficialul a adăugat că a primit din partea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene informația potrivit căreia această instituție a început pregătirea valizelor diplomatice cu care vor fi trimise buletinele de vot și resursele financiare destinate retribuirii personalului secțiilor de votare ce vor fi constituite peste hotare.

Președintele autorității electorale centrale a precizat că cele peste 3,5 milioane de buletine  de vot care vor fi folosite la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie vor fi livrate către CEC la data de 8 iulie.

În cadrul ședinței membrii Comisiei Electorale Centrale au luat act și de alte informații prezentate de autoritățile administrației publice centrale și locale referitoare la asigurarea desfășurării în bune condiții a apropiatelor alegeri legislative.

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie vor participa 23 de concurenți electorali – 20 de partide politice, 2 blocuri electorale și un candidat independent.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button