10TVActualități

CEC solicită Guvernului încă 22 de milioane de lei pentru anticipate

Distribuiți acest articol!

Comisia Electorală Centrală (CEC) va solicita Guvernului încă 22 de milioane de lei pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.

Președintele CEC, Dorin Cimil, a declarat în cadrul unui briefing, că pentru desfășurarea alegerilor din 11 iulie mai sunt necesari 22,4 milioane de lei.

Potrivit oficialului, Cabinetul de miniștri ar trebui să se întrunească pentru a aloca resursele financiare necesare. “Responsabilii de la Guvern ne-au solicitat un document scris, pe care îl vom trimite. 

Resursele alocate până în prezent pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate, nu acoperă întreg necesarul financiar. Deocamdată, nu a fost planificată nici o ședință pe agenda căreia să fie inclus subiectul finanțării scrutinului”, a spus Cimil.

În luna mai curent, administrația electorală centrală a solicitat suma de 125 de milioane de lei pentru desfășurarea exercițiului electoral din 11 iulie. 

Guvernul a alocat o sumă de 70 de milioane de lei. Premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat că, „dacă suma alocată se va dovedi a fi insuficientă, Executivul va căuta noi posibilități financiare pentru a veni în susținerea necesităților Comisiei Electorale Centrale”.

În cursa electorală pentru fotoliul de deputat în viitorul Legislativ s-au înscris 23 de concurenți electorali, între care două blocuri electorale și un candidat independent. Potrivit CEC, în total sunt 1791 de candidați electorali, dintre care 837 femei.

Pentru alegerile din 11 iulie urmează a fi tipărite 3,6 milioane de buletine de vot. În ziua scrutinului parlamentar vor fi deschise peste două mii de secții de votare.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button