ActualitățiExterne

Cehia introduce măsuri suplimentare de securitate pe aeroporturile internaționale

Distribuiți acest articol!

Guvernul ceh a aprobat luni introducerea unor sisteme de identificare a numerelor de înmatriculare ale vehiculelor și a trăsăturilor faciale la aeroporturile internaționale din provincie, informează Xinhua. Toate aeroporturile internaționale din Cehia vor fi dotate și cu scanere pentru documentele de identitate și cărțile de îmbarcare.

Premierul Bohuslav Sobotka a anunțat într-o conferință de presă că noile măsuri de securitate vor costa aproximativ 672 de milioane de coroane (circa 25,5 milioane de euro). Fondurile necesare vor fi asigurate de guvern, iar sistemele vor fi funcționale înainte de sfârșitul anului 2020. Alte 89 milioane de coroane (3,4 milioane de euro) sunt prevăzute pentru modernizarea securității pe aeroportul din Praga.

Potrivit ministerului de interne, aeroporturile internaționale din Karlovy Vary, Brno, Ostrava și Pardubice nu au sisteme de securitate suficient de bine integrate, au o capacitate redusă de control al obiectelor periculoase și substanțelor chimice, nu sunt acoperite de detectoare de radiații și prezintă deficiențe în privința accesului în zonele interzise publicului. Ministerul intenționează să le aducă la același nivel cu aeroportul internațional din Praga din punct de vedere al siguranței.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button