MAGAZIN

Cel mai mare fotbalist român din toate timpurile își sărbătorește ziua de naștere. Câți ani împlinește “Regele” fotbalului

Distribuiți acest articol!

Fotbalul românesc este astăzi în sărbătoare. Luni, 5 februarie, Gheorghe Hagi împlineşte vârsta de 53 de ani, iar actualul manager tehnic al campioanei en titre a României va sărbători ziua de naştere în plin campionat, fiind angrenat cu Viitorul în lupta pentru prezenţa în play-off.

„Regele”, așa cum este supranumit cel mai mare fotbalist român din toate timpurile, s-a născut la data de 5 februarie 1965, în comuna constănțeană Săcele. Gică Hagi a început fotbalul la Farul Constanța, la vârsta de 10 ani, unde a fost îndrumat către marea performanță de antrenorul Iosif Bukossy. Hagi, care a îmbrăcat de 124 de ori tricoul echipei naționale, marcând 35 de goluri, a debutat în Divizia A la vârsta de 17 ani, în tricoul echipei Farul Constanța.

În cariera sa, Hagi a mai evoluat la Sportul Studențesc București, Steaua București, Real Madrid, Brescia, FC Barcelona și Galatasaray Istanbul. A câștigat Supercupa Europei, cu Steaua București, marcând unicul gol în partida cu Dynamo Kiev, disputată la Monte Carlo, la 24 februarie 1987. Cu Galatasaray, clubul unde Gheorghe Hagi şi-a încheiat cariera, a cucerit Cupa UEFA şi Supercupa Europei.

Palmaresul lui Hagi în România totalizează 223 meciuri şi 141 goluri, trei titluri de campion şi trei Cupe ale României. Gheorghe Hagi a fost de două ori cel mai bun marcator din campionatul României, în sezoanele 1984-1985 şi 1985-1986.

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button