10TVActualitățiRomânia

VIDEO/Centenarul Marii Uniri/ 90 de ani de la inaugurarea Crucii Eroilor Neamului de pe Caraiman. Au participat și unioniști din Republica Moldova

Distribuiți acest articol!

Centenarul Marii Uniri, celebrat la înălțime. La 2 mii de metri altitudine, în munții Bucegi, aproximativ o mie de persoane au participat la ceremonia organizată cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la inaugurarea Crucii Eroilor Neamului de pe Vârful Caraiman. Printre participanți au fost și reprezentanți ai Republicii Moldova.

La evenimentul dedicat celebrării Marii Uniri şi împlinirii a 90 de ani de la inaugurarea Crucii Eroilor Neamului, printre cei prezenţi s-a numărat principesa Margareta, custodele Coroanei, dar și Ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Prezent la ceremonie, Ministrul Apărării al României a declarat că, fiecare român trebuie să meargă măcar odată în viață la Crucea Eroilor Neamului, pentru a se reculege și pentru ai cinsti pe cei, care au luptat pentru valorile românești.

La ceremonia de celebrare a celor 90 de ani de la inaugurarea Crucii Eroilor Neamului au fost prezenți și reprezentanți din Republica Moldova, cum ar fi Vasile Costiuc, Președintele Partidului Democrația Acasă, Anatolie Prohnițchi, Președintele Partidului Verde Ecologist, secretarul general Vitalie Marinuță și istoricul Ion Varta.

„Crucea comemorativă a eroilor români din primul război mondial a fost desemnată în Cartea Recordurilor Guiness în anul 2013, ca fiind cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button