ActualitățiExterne

Cenzură la Moscova. Un cinematograf a fost amendat pentru difuzarea unui film interzis

Distribuiți acest articol!

Un cinematograf din Moscova a fost amendat cu 100.000 de ruble (1.700 de dolari) pentru difuzarea filmului satiric interzis „The Death of Stalin”, relatează joi media de stat.

Ministerul Culturii din Rusia a retras luna trecută permisiunea de difuzare în cinematografe a filmului regizat de britanicul Armando Iannucci, cu câteva zile înainte ca pelicula să aibă premiera în Rusia.

Conform blacknews.ro, cinematograful Pioner, care este specializat în filme de limbă străină, a optat pentru difuzarea producţiei „The Death of Stalin” înainte de a primi o notificare oficială privind această interdicţie, informează media locale.

Liderul sovietic Iosif Stalin, condamnat de succesorul său ca responsabil pentru epurări criminale şi represiune, este perceput de mulţi în Rusia modernă drept liderul victorios al ţării în timpul celui de Al Doilea Război Mondial.

Oficiali ruşi şi figuri culturale au calificat filmul drept unul scandalos înainte de cea de a 75-a aniversare a sfârşitului Bătăliei de la Stalingrad, o victorie critică pentru Uniunea Sovietică în cel de Al Doilea Război Mondial.

Peste o cincime dintre ruşi îl consideră pe Stalin un personaj emblematic al secolului al XX-lea, potrivit unui sondaj naţional dat publicităţii luna trecută de cel mai mare institut rus de sondare a opiniei publice, Centrul rus de cercetare a opiniei publice.

 

 

Sursa: deschide.md


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button