MAGAZIN

Cetăţenii străini vor putea obține mai uşor dreptul de muncă în R.M

Distribuiți acest articol!

Cetăţenii altor state vor putea obţine mai uşor dreptul la muncă şi şedere în Republica Moldova. Schimbările se fac în baza unui priect de lege aprobat de Executiv. Acestea facilizează angajarea cetăţenii altor ţări. Deasemenea, contribuie la îmbunătăţirea mediului de afaceri.

În timpul unui comunicat de presă, Guvernul declară că scopul  este de a revizui şi optimiza procedurile şi termenele de acordare a dreptului de muncă şi de şedere pentru străini, inclusiv şi a permiselor de conducere. Ulterior, a fost schemtizată o listă de documentare necesară pentru ca cei străini să poată obţine actele menţionate, astfel să fie fortificate capacităţile instituţionale ale Ghişeului unic de documentare  a străinilor din cadrul Biroului Migraţie şi Azil al Ministerului Afacerilor Interne.

Proiectul de lege reglementează modul de acordare şi de prelungire a dreptului de şedere provizorie a investitorilor străini, în scopul muncii persoanelor cu funcţii de conducere, pentru lucrătorii înalt calificați și pentru muncitorii detaşaţi. Totodată, acest proiect are obiectivul de a stimula angajarea persoanelor în cadrul proiectelor investiţionale de importanţă naţională.
Modificările au fost făcute conform Programulului de activitate al Guvernului pentru anii 2016-2018, care prevede ajustarea cadrului legislativ național din domeniu la componenta Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA) a Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.
Autor: Mihaela Culcinschi

Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button