Actualități

China e disperată: Acuză NATO de o „mentalitate de Război Rece”

Distribuiți acest articol!

Misiunea diplomatică chineză pe care o are în Uniunea Europeană, îi cere lui NATO să nu mai „exagereze teoria Chinei ca amenințare”, după ce liderii alianței au avertizat, la summit-ul alianței la care a participat și președintele Statelor Unite, Joe Biden, că țara asiatică prezintă „provocări sistemice” la adresa securității.

La summit-ul organizat la Bruxelles, NATO, i-a o poziție mai dură față de China, precizând că ,,nu este un inamic”, doar că ,,ridică importante provocări de securitate”.

„Ambițiile explicitate sale Chinei și comportamentul său asertiv ridică provocări sistemice la ordinea internațională bazată pe reguli și la domenii relevante pentru securitatea Alianței Nord-Atlantice” au declarat liderii NATO.

Joe Biden, președintele american, i-a îndemnat pe partenerii săi NATO, să țină piept autoritarismului Chinei, dar și dezvoltării militare a acesteia.

China a răspuns că declarația NATO „ defăimează dezvoltarea pașnică a Chinei, judecă greșit situația internațională și arată o mentalitate de Război Rece din partea aliaților”.

„Nu vom fi o amenințare sistemică pentru nimeni, dar dacă cineva vrea să fie o amenințare sistemică pentru noi, atunci nu vom rămâne indiferenți”, a spus China.

Liderii occidentali s-au referit la China, în ultimele zile, criticând acțiunile acesteia în ce privește represiunea dură împotriva minorităților și împotriva democrației din Hong Kong. Aceștia, au condamnat acțiunile represive pe care guvernul chinez le întreprinde în provincia majoritar musulmană Xinjiang, dar și anihilarea democrației din Hong Kong.

Ca drept răspuns, ambasada chineză din Londra, și-a arătat nemulțumirea și a susținut că se opune oricăror mențiuni cu privire la Xinjiang, Hong Kong sau Taiwan care „distorsionează faptele” și care „expun intențiile sinistre ale câtorva țări precum Statele Unite”.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button