ActualitățiExterne

China și Rusia, “responsabile” de amenințarea nord-coreeană

Distribuiți acest articol!

China și Rusia poartă o “responsabilitate unică și specială” în agravarea amenințării reprezentate de Coreea de Nord, a acuzat secretarul de stat american Rex Tillerson, după ultimul tir de rachetă intercontinentală al Phenianului, informează AFP.

După succesul lansării acestei a doua rachete balistice intercontinentale într-o lună, liderul nord-coreean Kim Jong-Un a proclamat că “oricând (…) întreg teritoriul american este în bătaia rachetelor noastre”.

“China și Rusia poartă o responsabilitate unică și specială în creșterea amenințărilor pentru stabilitatea regională și globală, ca susținători economici ai programului nuclear balistic al Coreii de Nord”, a declarat Rex Tillerson într-un comunicat. El a adăugat că acest tir de rachetă este “o încălcare flagrantă a numeroaselor rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU care reflectă vocea comunității internaționale”.

China este ultimul aliat major al Phenianului, în timp ce Rusia lui Vladimir Putin a cerut comunității internaționale “să nu-și piardă cumpătul” în fața puterii nucleare a regimului nord-coreean.

Beijingul, la rândul său, și-a reiterat sâmbătă apelul obișnuit la “reținere”, adresat “părților implicate”.

agerpres.ro


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button