Actualități

Chiril Gaburici: Pentru o economie puternică, avem nevoie de stabilitate

Distribuiți acest articol!

Pentru o economie puternică, Republica Moldova are nevoie de stabilitate. Nu se poate spera la o creştere economică din moment ce în ţară este haos, a declarat ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, transmite IPN.

Chiril Gaburici este sigur că Republica Moldova poate atinge o creştere economică şi mai mare de 4,5%, dar pentru aceasta este nevoie de linişte. „Sunt sigur că putem atinge o creştere şi mai mare de 5%, dar pentru aceasta trebuie să muncim, să avem dedicaţie, să vedem în faţă paşii care trebuie de făcut în fiecare zi”, a declarat Chiril Gaburici.

În ceea ce priveşte aprovizionarea cu gaz, Chiril Gaburici a menţionat că din momentul în care Republica Moldova va avea alternativa aprovizionării cu gaz din România, va fi mai independentă. Pe lângă această sursă adiţională de conectare la gazele naturale, ministrul susţine că se pune accentul şi pe energia regenerabilă de producţie internă.

Referitor la diversificarea alimentării cu energie electrică din exterior, Chiril Gaburici susţine că există posibilitatea de conectare la reţelele europene. Pentru aceasta există două posibilităţi – Republica Moldova să se conecteze de una singură sau împreună cu statul vecin, Ucraina. Pe marginea acestei chestiuni se va face un studiu de fezabilitate şi în baza rezultatelor se va lua o decizie.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button