Actualități

Chirtoacă își cunoaște drepturile. Procuror: Sunt cereri abuzive

Distribuiți acest articol!

Primarul suspendat Dorin Chirtoacă a recuzat astăzi judecătorul și procurorul care instrumentează dosarul său. Motivul ar fi că nu a fost prezentat tot dosarul în care este vizat. De cealaltă parte, procurorul spune că apărarea cât și primarul înaintează cereri neîntemeiate în mod abuziv pentru a trece la examinarea în fond a dosarului.

Ședința de judecată de astăzi a fost amânată în urma depunerii cererilor de recuzare a judecătorului dar și a procurorului. Primarul suspendat a declarat presei că astăzi procurorul trebuia să prezinte integral materialele din dosar, însă a adus doar câteva declarații ale lui Gamrețki și Grozavu.

„Procurorul susține că eu nu am nici-o atribuție și nu sunt vizat în dosarul de atunci din 2015. Tot procurorul spune că nu am atribuții la falsificarea licitației. De asta am decis să cer instanței ca să fie încetată urmărirea penal. Lucrurile sunt absurde și au un susbstrat politic care are scop să mă scoată din primărie. Noi am cerut și recuzarea judecătorului pentru că nu poate să-i mai ceară procurorului să prezinte toate actele din dosar”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Dumitru Robu, procurorul care instrumentează cazul spune că aceste recuzări sunt abuzive și neîntemeiate.

„Apărarea înaintează abuziv diferite argumente neîntemeiate pentru a nu trece la examinarea în fond a cauzei. Astăzi au fost prezentate materiale suplimentare la dosar și apărarea a făcut cunoștință cu toate probele. Partea apărării înaintează abuziv diferite cereri la fiecare punct, la fiecare virgulă. Sperăm în timpul apropiat să trecem la examinarea în fond a cauzei”, a adăugat Robu.

Dorin Chirtoacă a fost reținut pe 25 mai în dosarul parcărilor cu plată. Peste două zile a fost plasat în arest la domiciliu, unde se află și în prezent. Edilul este învinuit de corupere pasivă, acceptarea și primirea, prin mijlocitor, a bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini și a grăbi îndeplinirea unei acțiuni. De asemenea, primarul capitalei este învinuit că a comis și infracțiunea de trafic de influență.

Sursa: deschide.md


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button