Actualități

Chirtoacă reţinut pentru 72 de ore

Distribuiți acest articol!

Dorin Chirtoacă a fost reținut pentru 72 de ore de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție în dosarul parcărilor cu plată, în care au ajuns anterior după gratii viceprimarul Nistor Grozavu și șeful Direcției Transport, Igor Gamrețchi.

Amintim că primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a fost reţinut la data de 25 mai de procurorii anticorupţie şi CNA în dosarul „parcărilor cu plată”. Acesta a fost plasat în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie pentru 72 de ore, fiind bănuit de trafic de influenţă.

Informația a fost confirmată de CNA printr-un scurt comunicat de presă. De asemenea, au declarat că Dorin Chirtoacă i-ar fi dat indicaţii viceprimarului Capitalei, Nistor Grozavu, care era preşedinte al Comisiei de selectare a companiilor ce urmau să implementeze proiectul parcărilor cu plată în municipiul Chişinău, să semneze contractul cu firma EME PARKLEITSYSTEM GmbH fără încuviinţarea Consiliului Municipal Chişinău. Chirtoacă a fost reținut după ce timp de 4 ore procurorii au efectuat percheziții în biroul său de serviciu, iar ulterior, la domiciliul său.

În dimineaţa aceasta, membrii PL, deputații și miniștrii preconizau să se întrunească într-o ședință unde urma să se decidă acțiunile pe care le vor întreprinde, însă liberalii nu s-au prezentat la şedinţă, iar motivul lipsei liberalilor nu s-a menţionat. Aceştia au protestat joi în faţa sediului CNA împotriva reţinerii lui Dorin Chirtoacă. În cadrul ședinței se va discuta și despre ieșirea PL-ului din cadrul coaliției cu PDM.

Dorin Chirtoacă este apărat chiar şi din Parlamentul României. Deputatul PMP, Eugen Tomac îl apară pe apropiatul lui Băsescu şi spune că acesta a fost sacrificat. Mai mult, Tomac crede în nevinovăţia lui Chirtoacă. “Într-un stat cu un PIB de 7 miliarde de dolari, a dispărut 1 miliard. Beneficiarii reali sunt liberi și cel mai probabil, stau relaxați departe de R. Moldova, amuzându-se de spectacolul de la Chișinău. Cine alții dacă nu ei știu cel mai bine care este scopul ultimelor mișcări cu iz de “dreptate” a afirmat acesta.

Autor: Iulia Malega

 

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button