MAGAZIN

În Chișinău va apărea o stație de compostare a deșeurilor vegetale

Distribuiți acest articol!

Direcția municipală locativ-comunală a elaborat un nou proiect. Este vorba despre o stație de compostare a crengilor și frunzelor. Anunțul a fost făcut de șeful secției amenajare și salubrizare din cadrul Direcției, Vasile Efros, în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la un post de televiziune, ne comunică IPN.

Spațiul constituie 6 hectare de teren, dotat cu trei utilaje care vor costa până la 800 de mii de euro. Pentru a eficientiza procesul de tocare a deșeurilor, Vasile Efros a declarat că speră să obțină un grant din partea unei asociații care se ocupă cu acest domeniu dintr-o regiune din Franța.

De asemenea, făcând referire la incendiul izbucnit la o gunoiște cu crengi și frunze depozitate în sectorul Buiucani din capitală, acesta a menționat că managementul și viziunea Spațiilor Verzi din capitală necesită modificări. Potrivit lui, autoritățile trebuie să elaboreze o viziune în acest sens și să aloce mai mulți bani. „În ultimii ani nu au fost suficienți bani investiți mai ales în ceea ce ține de echipamentele pe care ar fi trebuit să le aibă colegii de la „Spații Verzi”, a spus Vasile Efros.

Amintim că luni, 9 iunie, a izbucnit un incendiu la o gunoiște cu crengi și frunze depozitate în sectorul Buiucani din capitală. Potrivit experților flăcările au cuprins suprafața de trei hectare din cele cinci cu crengi uscate depozitate pe un teren între Șoseaua Balcani și strada Pietrarilor. Motivul incendiului urmează să se stabilească.

Sursa foto: IPN

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button