MAGAZIN

În Chișinău va fi deschisă o nouă rută de troleibuz

Distribuiți acest articol!

În Chișinău se deschide o nouă rută de troleibuz, cu numărul 30, care va circula din Chișinău până la Aeroport. 

”În cel mai apropiat timp, va fi posibilă inaugurarea unei rute de troleibuz până la Aeroportul Internațional Chișinău”, a declarat luni Gheorghe Margoci, șeful Departamentului Transport Electric, în cadrul ședinței serviciilor municipale.

Pe rută au fost puse trei unități de transport, care circulă într-un interval de 30-60 de minute. Acest lucru a fost posibil datorită dotării troleibuzelor cu acumulatoare electrice. Un acumulator electric încărcat este suficient pentru parcurgerea a 50 de km.

“Noi am prognozat parcursul a 40 de kilometri, dar am obţinut 53 sau 54 de km. În lumea progresistă aceste unităţi de transport se exploatează şi cred că vor fi acceptate şi la noi în ţară”, a mai menţionat Morgoci.

Pe lângă problemele tehnice care pot apărea în cadrul proiectului, mai trebuie rezolvate şi cele legislative. Pentru a fi date în exploatare, troleibuzele cu sistem de deplasare autonomă vor trebui incluse în lege, pentru că deocamdată funcţionarea unui asemenea tip de transport nu este reglementată.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button