ActualitățiBasarabiaIMPORTANTERomânia

Ciprian Ciubuc: Anulați interdicția ilegală aplicată lui George Simion! Respectați dreptul internațional

Distribuiți acest articol!

Ciprian Ciubuc, Andrei Hangan și Boris Volosatîi, deputați AUR în Parlamentul României și cetățeni ai Republicii Moldova au efectuat o vizită la Biroul de Migrație și Azil din Chișinău, pentru a afla situația solicitării lui George Nicolae Simion cu privire la interdicția aplicată ilegal de către regimul Igor Dodon/Vladimir Plahotniuc.

„George Nicolae Simion este cetățean român și are dreptul ca orice alt cetățean de reprezentare. A fost o discuție oficială. Activitatea unui parlamentar nu se rezumă doar la legiferare ci și reprezentare, poporul român exercitându-și suveranitatea prin aleși. Asupra lui George Nicolae Simion s-a comis un abuz și românii trebuie să se bată uniți pentru drepturile lor naționale sau internaționale.

A fost o întâlnire constructivă. Ni s-a reconfirmat că decizia a fost luată ca urmare a unei recomandări făcute de SIS în mandatul președintelui Igor Dodon. Lui George Nicolae Simion nu i s-au prezentat motivele interdicției, doar s-a citat la general un articol de lege. Acest lucru pentru că motive nu sunt. Reprezentanții instituției ne-au confirmat însă că aceasta este una autonomă iar deciziile sunt luate de instituție, SIS-ul doar a emis un raport cu o recomandare imperativă.

Folosirea instituțiilor statului de factorul politic sau infracțional este deja o obișnuiță. Cineva, o persoană, a abuzat de funcția ce o deținea la un moment dat pentru a obține foloase pentru un grup. Ni s-a confirmat faptul că președinția le-a direcționat o cerere de soluționare însă termenul de 30 de zile nu a fost atins. Biroul de Migrație și Azil va reanaliza situația existentă și noi sperăm ca noul regim de la Chișinău să nu mai vadă în promovarea pașnică a unirii o amenințare, fiind un drept firesc ce decurge din dreptul internațional.”, a declarat deputatul AUR Ciprian Ciubuc pentru 10TV.md.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button