ActualitățiBasarabiaIMPORTANTE

Ciprian Ciubuc: Partidele aşa zis proeuropene, au renunțat să mai discute despre trupele de ocupație din estul Republicii Moldova

Distribuiți acest articol!

Echipei de Campanie AUR Moldova nu i s-a permis accesul în regiunea transnistreană ocupate de armata rusă, acest lucru arată încă o dată că solicitatea AUR către CEC este justă, de a nu fi deschise secții de votare, deoarece nu se pot îndeplini condițiile legale pentru a se asigura un vot corect, democratic.

„Alianța pentru Unirea Românilor consideră că soluționarea conflictului transnistrean nu se poate face decât prin respectarea dreptului internațional, care prevede inițial retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova din regiune. După care trebuie să urmeze o perioadă de câțiva ani de democratizare, pentru ca ulterior cetățenii din 7 stânga Nistrului care locuiesc în regimul separatist să decidă prin referendum ce cale vor să aleagă dacă vor să vină alături de Republica Moldova cu România, sau doresc să aibă un statut cu totul diferit.

Partidele aşa zis proeuropene, au renunțat să mai discute despre trupele de ocupație din estul Republicii Moldova, pretinzând astfel votul celor care sunt deacord cu această ocupație rusă. Considerăm că tema retragerii trupelor ruse, trebuie să fie pe agenda oricărui viitor Guvern al statului Republica Moldova, şi doar Alianța pentru Unirea Românilor

AUR reprezintă o certitudine că acest lucru se va întâmpla. Soluționarea conflictului din regiunea transnistreană nu se poate face decât în condiții democratice, paşnică şi cu presiune diplomatică, în nici un caz cu presiune armată. Rusia trebuie obligată să respecte dreptul internațional şi să-şi retragă armata a 14-a, armata roşie de pe teritoriul suveran al Republicii Moldova.”, a declarat deputatul AUR Ciprian Ciubuc.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button