ActualitățiBasarabia

Ciprian Ciubuc(AUR): “Capul lui Moțoc vrem!!!” Procuror General European la Chișinău

Distribuiți acest articol!

Deputatul AUR în Parlamentul României, Ciprian Ciubuc, a declarat că se bucură de noile evenimente de la Chișinău și își dorește ca președintele Maia Sandu, și președintele Parlamentului Igor Grosu, să propună un procuror european la Procuratura Generală în locul penalului reținut de SIS, Alexander Stoianoglo.

„Procurorul General al Republicii Moldova Stoianoglo a fost săltat aseară de mascați. Uraaa…Stoianoglo este acuzat că ar fi semnat acte ce au modificat legislația, fapt ce ar fi permis desfășurarea Laundromatului, că ar fi în relații amicale cu excrocul Veaceslav Platon și că ar fi dispus, în mod ilegal, achitarea indemnizației de concediere către ex-procurorul Nicolae Chitoroagă. Procuratura RM a fost folosită ca un instrument de şantaj politic, economic, o instituție de crimă organizată în stil mafiot şi instrument de spălare de bani al mafiei ruse la Chişinău.

La Chişinău este suficient să controlezi Procuratura Generală, şi controlezi tot, politicul, economia, mafia. În calitate de cetățean al Republicii Moldova, al României şi deputat în parlamentul României cer Preşedintelui Maia Sandu şi Preşedintelui Parlamentului Igor Grosu desemnarea de urgență a unui Procuror General European. Statul de drept din Republica Moldova poate fi reformat şi consolidat doar prin numirea unui Procuror European la Procuratura Generală.”, a declarat Ciprian Ciubuc pentru 10TV.MD.

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut pentru 72 de ore, deoarece ar fi comis mai multe fapte de corupție.

Amintim că ieri, procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție, Victor Furtună, a decis pornirea urmăririi penale împotriva Procurorului General, Alexandr Stoianoglo. Ca rezultat, atât Stoianoglo, cât și adjuncții săi, au fost suspendați din funcție.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button