Actualități

Circ la Primăria Chișinăului: Nu am văzut suport din partea primarului general

Distribuiți acest articol!

Primarul general al capitalei Ion Ceban și viceprimarul Victor Chironda nu se înțeleg după problema privind demolarea hotelului Național. Chironda s-a declarat nemulțumit de modul în care se gestionează acest proiect, Ceban a venit cu acuzații către viceprimar, spunându-i că are absențe nemotivate de la serviciu

„Un viceprimar s-a dat cu părerea referitor la unele subiecte, voi comenta în detaliu când mă voi întoarce (n.r. din România). Era bine dacă nu lipsea nemotivat de la serviciu zile întregi” declară Ion Ceban, într-un live. 

După aceste declarații, răspunsul din partea lui Chironda n-a întârziat să apară.

,,Spre regret, în loc să văd suport și ajutor din partea primarului general, am fost îndepărtat de la luarea deciziilor iar în locul meu a fost mereu consultată doamna Dogotaru. Cât despre lipsa mea invocată de domnul primar – totul e simplu. Pentru perioada 13-26 mai am avut concediu de odihnă planificat, însă din cauza infectării cu virusul Covid-19 am fost nevoit să amân concediul. Astfel, la 29 mai, după închiderea concediului de boală am solicitat prelungirea concediului de odihnă nefolosit, cu revenirea la muncă pe data de 14 iunie” scrie Chironda pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, pe 14 iunie, viceprimarul municipiului Chișinău Victor Chironda a cerut inițierea unei proceduri de anchetă de serviciu asupra Arhitectului-șef al orașului și șefului Direcția Generală Urbanism, Arhitectura și Relații Funciare, Svetlana Dogotaru și suspendarea din funcție a acesteia în perioada efectuării anchetei de serviciu. Dogotaru ar fi admis sau a contribuit la încălcarea procedurilor de elaborare a PUD-ului și încălcarea procedurilor de autorizare a desființării Hotelului Național. 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button