Actualități

Claudiu Târziu se vede cu liderii unioniști. Presiune de la București pe PUN

Distribuiți acest articol!

Detalii exclusive de la negocierile AUR-PL-PUN. Polul politic în jurul Alianței pentru Unirea Românilor prinde contur, relatează Timpul.md.

AUR continuă și astăzi discuțiile cu PUN, după ce le-a făcut o ofertă de nerefuzat zilele trecute. Reprezentanții AUR au propus ca interesele personale să fie în planul doi, iar discuțiile să se axeze pe formarea unui singur pol unionist.

Conform surselor TIMPUL, Bucureștiul l-a îndemnat pe Octavian Țîcu să accepte parteneriatul cu AUR, un partid parlamentar anti-rusesc cu un ascendent fără precedent în România. 

PUN-ul a avut mai multe poziționări șovăitoare, pe de-o parte a declarat că ar accepta să meargă într-un bloc electoral cu PAS și Platforma DA, pe de altă parte anunță că nu este interesat de un bloc doar cu Platforma pentru că aceasta nu și-ar dori Unirea Republicii Moldova. Din declarațiile unor lideri marcanți PAS, precum M. Popșoi, este clar că nici PAS-ul nu este un partid care își dorește Unirea, astfel explicația PUN-ului pare una superficială.

Bucureștiul înțelege că doar împreună cu AUR, PUN-ul are șanse reale să fie în Parlament. Vocile raționale și lucide din București îi îndeamnă pe cei de la PUN să lase orgoliile înguste la o parte și să facă un pas în față pentru interesul național.

Amintim că Alianța pentru Unirea Românilor, la alegerile parlamentare din București a fost votată de peste 60 de mii de români din R. Moldova și diasporă. Doar cu aceste voturi, AUR are garantată accesul în Parlament. Dacă interesele și orgoliile personale vor fi lăsate într-o parte, victoria unioniștilor în alegeri este garantată.

Astăzi, de la 12:00, Claudiu Târziu, co-președintele AUR și senator în Parlamentul României va ține o conferință de presă unde va fi făcut un anunț important. Sursele noastre ne spun că un partid pro-românesc și pro-unionist din R: Moldova, va anunță că va participa în alegeri pe platforma AUR.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button