MAGAZIN

CMC numără pagubele şi banii potopului

Distribuiți acest articol!

70 de milioane de lei este suma estimată a pagubelor din capitală, în urma ninsorilor care au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. Pe ordinea de zi, de astăzi, Şedinţa Consiliului Municipal a avut un singur punct: alocarea de surse financiare suplimentare pentru lichidarea consecințelor ninsorilor sinistrului alb.

Autoritățile municipale au contabilizat în capitală peste 10 mii de arbori doborâţi, 120 de piloni de electricitate prăbuşiţi şi alți peste 700 de stâlpi cu diferite grade de înclinare. Au fost afectate 150 de apartamente, 43 de instituții de învățământ au fost blocate şi 9 încăperi au fost avariate. Totodată, peste 300 de cabluri de electricitate pentru iluminat public au fost rupte, iar Regia Transport Electric anunță 28 de avarii pe rețeaua de alimentare a troleibuzelor.

Potrivit edilului capitalei, Dorin Chirtoacă, pentru lichidarea consecințelor este nevoie de o mobilizare generală din partea tuturor. Ninsorile au provocat şi pagube umane. Un angajat auxiliar al Şcolii primare nr. 90 din Chişinău, de pe bd. Dacia a decedat astăzi, după ce un copac a căzut peste el în timp ce curăţa curtea instituţiei. Primăria municipiului Chişinău transmite condoleanţe familiei victimei.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button