Actualități

Colecționarul Petru Costin a bătut recordul la numărul de potcoave deţinute

Distribuiți acest articol!

Colecționarul Petru Costin vrea să-și bată propriile recorduri și să ajungă pentru a două oară în Cartea Recordurilor Guinness. O tentativă repetată de înregistrare a avut loc ieri, 4 iulie, în cadrul căreia colonelul a numărat peste 13 855 de potcoave, informează CURENTUL.

Colecționarul a încercat să înregistreze acest record încă din august 2020, cu 12 000 de potcoave, dar atunci comisia Guinness i-a înaintat noi cerințe. Astfel, ieri a avut loc o nouă încercare, cu un număr mai mare de exponate.

„De la ora 13:55 până la 20:30, de către mine personal au fost numărate 13 855 de potcoave. Totul a fost filmat, iar în scurt timp actele vor fi prezentate reprezentanților Guinness. Sperăm că din a treia tentativă răspunsul va fi pozitiv”, a menționat Petru Costin.

Colecția a fost numărată în fața martorilor independenți: Ion Tentiuc și Valeriu Bubulici, experți în arheologie și istorie; Ghenadie Grosu, expert judiciar, evaluator și expert în evaluarea bunurilor; Veaceslav Zverev – auditor.

Acţiunea s-a desfășurat în aer liber, la Condriţa.

Menționăm că primul record mondial, Petru Costin l-a înregistrat în 2011, cu o colecție de 3 200 de potcoave. Totodată, colonelul mai deține peste 25 de colecții tematice, printre care: uniforme militare, costume de scafandri și cosmonauți, monede din secolul XI-XX, icoane, drapele naționale și sovietice, unelte de muncă, radiouri și televizoare etc.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button