MAGAZIN

Combaterea Propagandei Ruse

Distribuiți acest articol!

Proiectul de lege referitor la combaterea propagandei ruse a fost propus astăzi în parlament. Președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc susţine că vor fi interzise emisiunile cu caracter informativ prin care se face propagandă.  

Şeful PD-ului a declarat că autorii acestei inițiative sunt pregătiți să-și asume consecințele politice, care ar putea urma. Proiectul presupune că va fi permisă emiterea programelor analitice, știrilor, și emisiunilor cu caracter militar doar cu referire la unele țări membre ale UE. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, afirmă că posturile care nu se vor conforma vor primi amenzi foarte mari, până la retragerea licenței de activitate.

Congresul SUA va examina un proiect de lege care prevedere finanțarea cu 250 de milioane de dolari a unui program de combatere a influenței și propagandei ruse în Ucraina, Republica Moldova și Georgia pe o perioadă de trei ani. Reacţiile asupra proiectului privind interzicerea propagandei ruse, iniţiat de membrii Partidului Democrat, nu au întârziat să apară. Liberalul Valeriu Munteanu susţine că propaganda rusă va fi doar zgândărâtă, în niciun caz combătută efectiv. Iar Dodon a declarat că va bloca acest proiect prin toate căile posibile


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button