Actualități

Comisia Europeană dă unde verde exportului de produse lactate moldovenești

Distribuiți acest articol!

Veste bună pentru antreprenorii care realizează produse lactate. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță că a fost informată de către Comisia Europeană referitor la aprobarea deciziei privind posibilitatea exportului produselor lactate fabricate în Republica Moldova.

„În baza garanțiilor oferite de ANSA și în urma conlucrării eficiente cu serviciile competente ale Comisiei Europene, Uniunea Europeană a decis să includă Republica Moldova în Colonița C a Anexei nr. I a Regulamentului 605/2010 care se referă la cerințele sanitar-veterinare pentru domeniul sănătății animalelor și pentru certificare la importul produselor lactate în UE”, a menționat Vladislav Cotici, director general al ANSA.

Recent, planul național de monitorizare a rezidurilor pentru laptele de bovină a Republicii Moldova a fost aprobat de către Comisia Europeană. Astfel Republica Moldova dispune de un plan național de monitorizare a rezidurilor pentru lapte, obiectiv care necesită a fi îndeplinit în cazul exportului sau tranzitului produselor lactate.

Reieșind din condițiile situației pandemice, Comisia Europeană va aplica principiul de prelistare a unităților pentru exportul produselor lactate moldovenești, la propunerea ANSA și în baza garanțiilor oferite de către aceasta.

După finalizarea procedurii de listare a unităților și aprobarea listei unităților de către Comisia Europeană și publicarea acesteia pe saitul DG SANTE, exporturile vor putea fi efectuate.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button