MAGAZIN

Competiție între bicicliști pe noul drum construit din Hâncești

Distribuiți acest articol!

Lucrările de construcție a drumului de ocolire din orașul Hâncești au fost terminate. Autoritățile au organizat cu această ocazie o competiție a tinerilor bicicliști unde copiii din oraș s-au întrecut pe drumul nou construit. La finele cursei cei mici au fost serviți cu înghețată și încurajați să practice un mod sănătos de viață.

Membrii Comisiei de recepție finală lucrărilor de reconstrucție a drumului de ocolire de la Hâncești s-au întrunit astăzi, 11 iulie, la Hâncești, pentru a examina lucrările executate în cea de-a II-a etapă a proiectului regional „Dezvoltarea atractivității economice în sectorul cu potențial industrial regional a orașului Hâncești prin construcția capitală a drumului de ocolire”.

Aici s-au executat lucrări de construcție a drumului, instalare a bordurei și amenajarea trotuarului, precum și lucrări de terasament cu aplicarea marcajului rutier și instalarea indicatoarelor rutiere. Participanții la ședința de astăzi au stabilit că toate lucrările au fost executate cu respectarea proiectului tehnic și normelor naționale și internaționale de calitate.

Astăzi a fost semnat procesul verbal de recepție finală după ce la data de 15 iunie curent a fost organizată recepția la terminarea lucrărilor.

Amintim că la sfărșitul anului 2015 au fost recepționate lucrările realizate în cadrul Etapei I a aceluiași proiect. Aici au fost realizate lucrări de reparație a unui segment cu lungimea de circa un km de drum prevăzut în cadrul primei etape a proiectului prin care se asigură îmbunătăţirea accesului spre drumul republican Chişinău-Hînceşti-Cimişlia-Basarabeasca R3 și Chișinau-Leova R34, care îndeplineste o funcţie deosebită ca drum de ocolire a transportului din direcţia Basarabeasca către direcţia Cahul, Chișinau şi cel mai important către Europa prin Vama Leușeni.

Prin construcția drumului de ocolire traficul naţional şi internaţional se transferă în afara centrului urban, contribuie la dezvoltarea economică a localităţii şi respectiv se îmbunătăţesc condiţiile de viaţă ale locuitorilor oraşului. Drumul este important şi pentru sectorul de exploatare a digurilor râului Cogilnic şi ale canalelor de desecare din luncă care deservesc aceste construcţii pe o lungime de peste 20,0 km.

În afară de localitatea orașului Hâncești, drumul dat deschide o mare perspectivă de dezvoltare şi pentru celelalte sate şi localităţi a raioanelor învecinate.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button