MAGAZIN

Complex memorial SMURD, inaugurat în memoria celor 4 victime

Distribuiți acest articol!

Duminică, în raionul Cantemir a fost inaugurat complexul memorial SMURD în memoria celor patru membri ai echipajului SMURD Iaşi.

Acesta va reprezenta o alee cu o lungime de peste 50 de metri, constituită din trei elemente: o troiță, o pistă de aterizare pentru elicoptere și o placă comemorativă din marmură.


La eveniment au participat ambasadorul României, șeful Departamentului pentru Situații de urgență al României, Raed Arafat, rude ale celor patru salvatori decedați, precum și alți oficiali de pe ambele maluri ale Prutului. Până în prezent, Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) a efectuat peste 3.000 de intervenții pe teritoriul Republicii Moldova, dintre care 28 pe cale aeriană.

Precizăm că un elicopter SMURD s-a prăbuşit pe 2 iunie la Cantemir. În urma accidentul aviatic, şi-au pierdut viaţa toţi cei patru membri ai echipajului: comandorul Doru Gavril de 53 de ani, copilotul Voicu Şocae de 36 de ani, medicul Mihaela Dumea de 39 de ani şi asistentul Gabriel Sandu de 40 de ani.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button