MAGAZIN

Concurs pentru studenții de pe ambele maluri ale Prutului, pasionați de inginerie

Distribuiți acest articol!

Competiția EBEC Challenge Romania & Republica Moldova, care reunește 10 echipe participante din 5 orașe din România și Republica Moldova, se desfășoară în perioada 3-7 mai, la Iași. 

EBEC Challenge este un eveniment organizat la nivel european care se adresează studenților pasionați de inginerie și care vor să dea viață unor idei ingenioase, atât din domeniul tehnic, cât și din cel al marketing-ului sau al management-ului.

Competiția se derulează pe secțiunile Team Design și Case Study.

La secțiunea de Team Design, studenții participanți se întrec în aflarea celor mai ingenioase soluții pentru a realiza un prototip din materiale neconvenționale care să îndeplinească anumite condiții de rezistență, stabilitate și mobilitate.

La proba de Case Study, echipele concurează în găsirea soluțiilor unei probleme reale sau ipotetice, exersându-și spiritul analitic, gândirea strategică, abilitățile de prezentare, strategiile de marketing și lucrul în echipă.

Pe lângă zilele de lucru, participanții vor avea ocazia să participe la sesiunile de training de soft-skills oferite de companiile partenere: Kaufland, E-on, HeidelbergCement.

La nivel național competiția se derulează pe doua nivele: 5 runde locale și o rundă regională. La nivel internațional, ea este alcatuită în total de 78 de runde locale și 14 runde regionale, relatează Business24.ro.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button